Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
interreg

   Ένα σύμπτωμα της σύγχρονης ελληνικής πραγματικότητας είναι η εξασθένιση κοινωνικών δεσμών που ενίσχυαν την κοινωνική συνοχή. Το γεγονός αυτό συνδυασμένο με την ανάγκη της μητέρας για συμμετοχή στην αγορά εργασίας για ανάπτυξη και οικονομική πρόοδο αλλά και προσωπική ικανοποίηση, καθιστά επιτακτική την ευθύνη της οργανωμένης κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα (εθνικό, περιφερειακό και, κυρίως, τοπικό) να προσφέρει υποστήριξη και περιβάλλον ασφαλές και φιλικό για τις οικογένειες. Φυσικά, η παραμέληση της Οικογένειας στο γενικότερο σχεδιασμό μέτρων καθυστερεί την πρόοδο και την ανάπτυξη του κράτους. Εκτός αυτού είναι και παραβίαση του Συντάγματος και καταπάτηση θεμελιωδών δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του Παιδιού. Ως εκ τούτου, η οικονομική κρίση ως άλλοθι για αδράνεια σε ζητήματα που αφορούν στη μέριμνα υπέρ της μητρότητας και της οικογένειας είναι θέμα ανυπόστατο. Αντιθέτως, ο σχεδιασμός οικογενειακών πολιτικών στη βάση του Συνδυασμού Επαγγελματικής και Οικογενειακής Ζωής επανεπιβεβαίωσε τη σημασία των μέτρων που επιτρέπουν στις γυναίκες και στους άνδρες να συνδυάσουν τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις.

   Η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. για τη βέλτιστη παροχή υπηρεσιών φύλαξης και εκπαίδευσης στην προσχολική ηλικία λειτουργεί δομές παιδικών σταθμών ενταγμένων στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» - στις οποίες η επιλογή και φιλοξενία των παιδιών από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. μέσω της συμμετοχής των ενδιαφερόμενων στις σχετικές ετήσιες προσκλήσεις – όπως και στις δομές πρώην δημοτικών παιδικών σταθμών οι οποίες απευθύνονται χωρίς περιορισμούς σε όλα τα παιδιά της περιοχής μας. Είναι, μάλιστα, αγωνιώδης η προσπάθεια που καταβάλλεται για την πληρέστερη εδαφική κάλυψη του δήμου μας, αλλά και για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Με εστίαση από ένα ευρύ σύνολο εξειδικευμένων επιστημόνων (παιδίατρους, ψυχολόγους, λογοθεραπευτές, νηπιαγωγούς, βρεφονηπιοκόμους, καθηγητές φυσικής αγωγής κ.λ.π.), οι παιδικοί σταθμοί της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. παρέχουν ολοκληρωμένη φροντίδα στους μικρούς τους φίλους. Η ζεστή φωνή της παιδαγωγού παίρνει επάξια τη θέση της στην καθημερινότητα των μικρών βλαστών του τόπου μας, γεγονός που σαφέστατα καταδεικνύεται από διακρίσεις όπως η ανακήρυξη του Παιδικού Σταθμού του Λαγκαδά ως «Σχολείου Υπεράσπισης των Παιδιών για τη σχολική χρονιά 2012-2013» από τη UNICEF.

 

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image