Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies. 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
interreg

Tμήμα Τρίτης Ηλικίας (Κ.Α.Π.Η.)

Ο Δήμος Λαγκαδά αγκάλιασε και στήριξε το θεσμό των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων από την πρώτη κιόλας στιγμή της δημιουργίας τους.

Από το 2011 τα τμήματα Τρίτης Ηλικίας του νέου διευρυμένου Δήμου Λαγκαδά ανήκουν στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. με πρόεδρο του Δ.Σ. τον κ. Στυλιανό Δεργιανλή.

Ιδρύθηκαν και λειτουργούν 20 Κ.Α.Π.Η. σε όλο το Δήμο, στελεχωμένα και εξοπλισμένα με τον καλύτερο τρόπο.

kapi2kapi3

 Η δύναμη και η συμμετοχή στο κοινωνικό γίγνεσθαι είναι τεράστια

Τα μέλη στο χώρο του Κ.Α.Π.Η. βρίσκουν τη συντροφικότητα, τη φροντίδα, την ενημέρωση, την ψυχαγωγία, τη δράση.

Ηλικιωμένοι ναι, λιγότερο δραστήριοι ΟΧΙ.

kapi4kapi5

Οι ομάδες που λειτουργούν στα Κ.Α.Π.Η. δραστηριοποιούν τα μέλη, προσφέροντας σε αυτά ηθική ικανοποίηση και επιβράβευση.

 Διαμορφώνεται ένα πλέγμα ανοικτής προστασίας για την Τρίτη Ηλικία μέσω:

  • Της λειτουργίας των ομάδων
  • Της στήριξης από την κοινωνική υπηρεσία
  • Της εύκολης πρόσβασης στο γιατρό και στο τμήμα φυσιοθεραπείας
  • Και της διασύνδεσης με άλλες υπηρεσίες του Δήμου και άλλους φορείς

 Κάθε μέλος ανάλογα με τις ανάγκες του απολαμβάνει τις υπηρεσίες και τις δραστηριότητες που επιλέγει.

kapi8kapi9

Τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους δεν πρέπει να τις αφήσουμε αναξιοποίητες αλλά να βοηθήσουμε να μεταδοθούν στις νεότερες γενιές, ώστε να διατηρηθεί η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά μας αναλλοίωτη.

 Τα μέλη του Κ.Α.Π.Η. καλλιεργούν τα ενδιαφέροντα τους, συμμετέχουν στη ζωή δίνοντας ζωή στα χρόνια και όχι μόνο χρόνια στη ζωή τους.

Ομάδα χορωδίας των Κ.Α.Π.Η Λαγκαδά

    Η ομάδα χορωδίας των Κ.Α.Π.Η Λαγκαδά ιδρύθηκε το 2005. Είναι μεικτή και αποτελείται από 45 μέλη. Έλαβε μέρος σε συναντήσεις φιλίας των Κ.ΑΠ.Η., καθώς επίσης σε πανελλήνια φεστιβάλ χορωδιών τόσο εντός των συνόρων της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουδαπέστη, Ιταλία) συμβάλλοντας στη διατήρηση και μετάδοση της παράδοσης και της λαϊκής κληρονομιάς, μεταλαμπαδεύοντας τις μνήμες και τα βιώματα τους στους νεότερους μέσα από τα προγράμματα διασύνδεσης γενεών. Με ρεπερτόριο παραδοσιακών και έντεχνων τραγουδιών , η χορωδία συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις του δήμου και δίνει ιδιαίτερο χρώμα σε κάθε εκδήλωση.

Υπεύθυνος μαέστρος: Νάνος Αθανάσιος

Χορευτικό τμήμα του Κ.Α.Π.Η. Λαγκαδά

    Το χορευτικό τμήμα του Κ.Α.Π.Η. Λαγκαδά ιδρύθηκε το 2003, αποτελείται από 25 μέλη και υπεύθυνη χοροδιδάσκαλος είναι η Καρυοφυλλίδου Ρένα. Διδάσκονται, στην ομάδα, χοροί από όλη την Ελλάδα και στόχος είναι η δημιουργική απασχόληση των μελών μέσα από την εκμάθηση λαϊκών χορών και της πολιτισμικής μας παράδοσης και κληρονομιάς. Η χορευτική ομάδα του Κ.Α.Π.Η. στα δέκα χρόνια ύπαρξής της έχει επιδείξει σημαντική δραστηριότητα αφού έχει συμμετάσχει σε συναντήσεις φιλίας των Κ.Α.Π.Η. της χώρας μας, καθώς επίσης και σε φεστιβάλ παραδοσιακών χωρών τόσο εντός της Ελλάδας όσο και στο εξωτερικό (Ρουμανία, Βουδαπέστη, Ιταλία)

DSC04460

 DSC04472

 

 

 

 

 

 

DSC04500DSC04505

 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ-ΦΑΞ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:

Κ.Α.Π.Η. ΤΗΣ Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ 23940 20843

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Facebook Image