Την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013 και ώρα 6μ.μ. στα Λουτρά του Δήμου Λαγκαδά, η Αντιδημαρχία Δημοτικών Ενοτήτων- Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης- Κοινωνικής Πρόνοιας και η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά, σε συνεργασία με το τμήμα Διατροφολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησαν ημερίδα με θέμα “Παρεμβατικά Προγράμματα Διατροφικής Αγωγής για την Αντιμετώπιση των εκφυλιστικών Παθήσεων”.

        Σκοπός αυτής της δράσης η οποία εντάσσεται στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Υγείας και Προάσπιση της Δημόσιας Υγείας του Πληθυσμού”, είναι η μείωση των εκφυλιστικών παθήσεων που οφείλονται κατά κύριο λόγο σε λάθος τρόπο  διατροφής, η βελτίωση του γενικού επιπέδου υγείας, αλλά και η σημαντική μείωση του άμεσου και έμμεσου οικονομικού κόστους της χώρας μας..

            Αφού απηύθυναν χαιρετισμό ο Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής Πρόνοιας κ. Νικόλαος Καλπάκης και ο Πρόεδρος της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. κ. Στυλιανός Δεργιανλής,  οι ομιλητές από το ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, ενημέρωσαν για τον προστατευτικό ρόλο της διατροφής στην προάσπιση της υγείας και της ευεξίας, και παράλληλα δόθηκε έμφαση στη διατροφική εκπαίδευση και στις μεθόδους αλλαγής της διατροφικής συμπεριφοράς.

            Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και θα ολοκληρωθεί στο κτίριο της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π.(ΚΑΠΗ) στον 3ο όροφο, με δέκα συναντήσεις- παρεμβάσεις. Η παρέμβαση θα γίνει σε 90 δημότες μας με εκφυλιστικές παθήσεις (παχυσαρκία, σακχαρώδη διαβήτη, δυσλιπιδαιμία, αρτηριακή υπέρταση, καρδιαγγειακά νοσήματα).

            Όσοι από τους δημότες ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, να επικοινωνήσουν με το γραφείο της Πρόνοιας, στο τηλέφωνο: 23940 20802 για να δηλώσουν συμμετοχή.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε μας στο FB

Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για την καλύτερη πλοήγησή σας. Εφόσον χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες μας, συμφωνείτε με τη χρήση cookies.